Jotta löydät parhaan lähestymistavan omalle vaatimustasollesi, sinun tulisi kehittää oma sijoitusstrategiasi. Tähän sisältyy seuraavien kysymysten tarkastelu:
Mikä on sijoitustavoitteeni?
Kuten alussa mainittiin, sinun on tiedettävä tarkalleen, mitä aiot tehdä sijoituksesi tuotoilla. Jos tavoitteesi on kasvattaa varallisuutta eläkkeelle jäämistä varten, sinun tulisi sijoittaa hyvin pitkäaikaisesti. Jos tavoitteesi on ansaita rahaa unelmamatkaa varten, voit sijoittaa vain muutaman kuukauden tai muutaman vuoden aikavälillä. Eri aikavälit johtavat täysin erilaisiin kriteereihin. Sijoituksen taloudellinen ulottuvuus on myös tärkeä. Muutamalla tuhannella eurolla unelmamatka on paljon halvempi kuin eläkkeesi turvaaminen, joka monissa tapauksissa voi nousta miljooniin.
Mikä on riskinsietokykyni?
Sinun on kysyttävä itseltäsi, missä määrin voit käsitellä vaihtelua ja tappioita. Sijoittaminen yksittäiseen yritykseen voi olla houkuttelevaa, mutta riskinä on kokonaistappio. Jos sijoitat ETF:ään, vältät kokonaistappion, mutta sinulla on myös pienempi tuottomahdollisuus. Sinun on löydettävä hyvä yhdistelmä sopivia omaisuusluokkia ja opittava jotakin mahdollisista voitoista ja tappioista, jotta et kohtaa yllätyksiä myöhemmin.
Ovatko uudet sijoitusmahdollisuudet vaihtoehto minulle?
Kryptovaluutat ja joukkorahoitus kehittyvät tällä hetkellä erittäin voimakkaasti. Kryptovaluutoissa Bitcoin ja Ethereum nousevat liikkeen johtoon, mutta on satoja muita, joiden kohtalo on epävarma. Tätä sijoitusmuotoa suositellaan vain pitkäaikaiseen sijoitushorisonttiin ja korkeaan riskinsietokykyyn.
Joukkorahoitus on monimuotoisempaa. Sijoituskolmiossa on monia vaihtoehtoja rahan käyttämiseen. Joukkorahoitus tai kollektiivinen rahoitus tarkoittaa, että monet sijoittajat osallistuvat pienillä summilla suureen projektiin. Joukkorahoituksessa on kolme muotoa: osake, velka ja kiinteistöt. Osakesijoituksilla sijoittajat hankkivat osan yrityksestä myydäkseen sen voitolla omistusajan jälkeen. Velkarahoitussijoituksille on ominaista se, että sijoittajat rahoittavat lainan yritykselle tai yksittäiselle lainanottajalle, jolle he saavat korkoa. Kiinteistöjen kohdalla yksi kiinteistösijoittamisen muoto on se, että monet sijoittajat yhdistävät summan niin, että he voivat ostaa vuokra-asunnon, josta maksetaan suhteellinen kuukausivuokratulo.
Erittäin mielenkiintoinen velkajoukkorahoituksen muoto on sijoittaminen P2P-lainoihin. Löydät tämän vaihtoehdon Lendermarketista. Sijoittajat voivat sijoittaa pieniin osuuksiin eri lainatyypeistä, joita myönnetään eri maissa. Tällä hetkellä Lendermarket tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa kiinteistövakuudellisiin yrityslainoihin, henkilökohtaisiin lainoihin ja luottolimiitteihin. Suuri etu on, että yksittäinen sijoittaja voi jo rakentaa hajautetun portfolion suhteellisen pienellä rahasummalla.
Haluanko sijoittaa säännöllisesti?
Rahoitustilanteestasi riippuen voi olla järkevää sijoittaa rahaa säännöllisin välein. Tämä auttaa muodostamaan tottumuksia. Jos sinulla on vakituinen työ ja hyvä palkka, voit automaattisesti sijoittaa osan säästöistäsi joka kuukausi. Voit tehdä tämän ETF-säästöohjelmilla, joita tarjoavat nykyään monet välittäjät. Jos työskentelet freelancerina tai sinulla ei ole säännöllisiä tuloja, voit itse päättää joka kuukausi, haluatko ja kuinka paljon sijoittaa.
Lendermarketissa sinulla on molemmat vaihtoehdot. Voit sijoittaa säännöllisesti ja epäsäännöllisesti. Auto Invest -toimintomme avulla sinun ei tarvitse jatkuvasti etsiä uusia sijoitusmahdollisuuksia. Valitse vain summa – pysyvänä toimeksiantona tai manuaalisesti – ja se sijoitetaan automaattisesti valitsemiesi kriteerien mukaan.
On usein unohdettu, että sijoittamiseen liittyy maksuja. Mitä enemmän sijoitat, sitä enemmän maksuja sinun on maksettava. On tärkeää mainita, että Lendermarketissa emme veloita mitään maksuja sijoituksistasi. Tämä erottelee meidät monista perinteisistä palveluntarjoajista, erityisesti välittäjistä, jotka veloittavat maksun jokaisesta ostosta ja myynnistä.
Kuinka paljon rahaa haluan sijoittaa?
Riippuen siitä, kuinka nopeasti haluat saavuttaa tavoitteesi, sinun on säädettävä sijoitussummaa. Jos olet juuri aloittanut ammatillisen elämäsi, pieni prosentti kuukausisäästöistäsi riittää. Jos haluat lähteä maailmanympärysmatkalle viiden vuoden sisällä ja voit vain säästää 200 euroa joka kuukausi, sijoittaminen on jo etusijalla.