Rahan sijoittaminen: Perinteiset sijoitukset vs. P2P-lainat

Rahoitusalan lisääntyvän digitalisoitumisen myötä myös mahdollisuudet sijoittaa rahaa ovat lisääntyneet. 30 vuotta sitten valikoima oli vaatimaton, ja yksityissijoittajat pystyivät valitsemaan vain säästötilin ja osakkeiden kaupankäynnin puhelimitse välillä. Nykyään internetin ansiosta on lukemattomia erilaisia tapoja saada rahasi tuottamaan sinulle.

Tällä sivulla vertaamme perinteisiä sijoituksia uusiin vaihtoehtoihin, jotka ovat olleet saatavilla muutaman vuoden ajan. Toivomme, että tämä artikkeli antaa sinulle hyvän käsityksen ja että opit lisää uusista omaisuusluokista, erityisesti P2P-lainoista.

Aloita sijoittaminen

Valmistautuminen sijoittamiseen

Nykyään on monia tapoja sijoittaa rahaa. Sijoitusta tehdessä jokaisen sijoittajan tulisi kysyä itseltään, mitä hän haluaa saavuttaa sillä, sillä eri sijoitusluokat kattavat erilaisia tarpeita. Sinun tulisi miettiä, haluatko kasvattaa varallisuutta, toteuttaa kalliin unelman tai tehdä valmisteluja eläkkeelle jäämistä varten. Tähän kuuluu myös sopivan sijoitusstrategian kehittäminen. Jos et valmistaudu riittävän hyvin, tulokset voivat olla odottamattomia.

Eri sijoitusmuotojen selittämiseksi on aiheellista korostaa perustavaa laatua olevaa suhdetta kolmen pääkriteerin välillä sijoittamisessa. Tämä voidaan kuvata sijoituskolmiolla: tuotto, riski ja likviditeetti. Kaikki kolme kohtaa vaikuttavat toisiinsa ja vain kahta kohtaa voidaan saavuttaa samanaikaisesti. Otetaan esimerkkinä korkea tuotto ja korkea likviditeetti. Se kuulostaa aluksi hyvältä, mutta se lisää riskiä. Toisaalta, jos etsit korkeaa tuottoa hyväksyttävällä riskillä, likviditeetti kärsii.

prepare-to-invest
15.89%
Average Annual Return

Laita rahasi töihin

Vuotuiset sijoitustuotot, jotka on toimitettu elokuusta 2023 alkaen. Perinteisiä omaisuusluokkia korkeampi. Ansaitset edelleen korkoa, vaikka sijoitettu laina on erääntynyt.

Mihin voit sijoittaa rahasi?

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, voit oppia lisää erilaisista sijoitusmuodoista. Ne voidaan karkeasti jakaa viiteen luokkaan: perinteiset sijoitukset, kiinteistöt, arvopaperit, aineelliset omaisuuserät ja vaihtoehtoiset sijoitukset.

Perinteiset järjestelmät
Täältä löydät perinteiset edustajat rahoitussijoituksille. Esimerkiksi säästötili, jota monet pitävät edelleen erittäin turvallisena sijoituksena tänä päivänä, on vähäriskinen, mutta tuotto on alhainen. Talletuksia on myös kolmea tyyppiä: yön yli, määräaikaisia ja valuuttatalletuksia. Nämä erottuvat siitä, että ne ovat melko likvidejä ja tuottavat korkeampaa tuottoa kuin säästötili. Muita muotoja ovat asuntolainat, säästö- ja henkivakuutukset, jotka yhdistävät sijoituksen muihin palveluihin.

Kiinteistöt
Kiinteistöjä pidetään kiinteinä sijoituksina ja ne erottuvat siten perinteisistä sijoituksista. Omistaja ansaitsee tuottoa vuokraamalla kiinteistöä (asuntoja tai liiketiloja), jonka arvo mahdollisesti nousee omistusaikana. Tuotto ja riski ovat houkuttelevia, mutta likviditeetti on hyvin rajallista. Sijainnista riippuen kiinteistön myynti voi kestää useista kuukausista jopa vuosiin.

Arvopaperit
Täällä voidaan luokitella osakkeet, joukkovelkakirjat, johdannaiset, rahastot ja ETF.

Nämä sijoitusmuodot lupaavat korkeita tuottoja hyvällä likviditeetillä, mutta niihin liittyy usein korkeampi riski. Todellisuus osoittaa, että erityisesti yksittäisten osakkeiden ja joukkovelkakirjojen osalta on olemassa täyden tappion riski. Rahastojen ja ETF

kohdalla tämä riski on huomattavasti pienempi, koska sijoitat useisiin yrityksiin, jotka hajauttavat riskiä. Tämä puolestaan ​​tarjoaa alhaisemmat tuotot kuin hyvin tuottavat yksittäiset sijoitukset.

Aineelliset omaisuuserät
Toiseksi viimeisimmän ryhmän muodostavat aineelliset omaisuuserät, joihin voi kuulua esimerkiksi taideteoksia, viskiä tai jalometalleja. Nämä varat edellyttävät korkeatasoista markkinaymmärrystä, ja koska nämä markkinat muodostuvat innokkaista keräilijöistä, likviditeetti on usein ongelma. Jalometalleja on helpompi myydä, mutta niistä aiheutuu korkeat säilytyskustannukset.

Vaihtoehtoiset sijoitukset
Vaihtoehtoiset sijoitukset ovat voimistuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana ja uusia liiketoimintamalleja kehitetään yhä enemmän. Tämä ryhmä sisältää osallistumisen fintech-yrityksiin, sijoittamisen kryptovaluuttoihin tai joukkorahoitukseen.

what-you-can-invest-money-in

Mitkä ovat parhaat tavat sijoittaa rahaa?

Jotta löydät parhaan lähestymistavan omalle vaatimustasollesi, sinun tulisi kehittää oma sijoitusstrategiasi. Tähän sisältyy seuraavien kysymysten tarkastelu:

Mikä on sijoitustavoitteeni?

Kuten alussa mainittiin, sinun on tiedettävä tarkalleen, mitä aiot tehdä sijoituksesi tuotoilla. Jos tavoitteesi on kasvattaa varallisuutta eläkkeelle jäämistä varten, sinun tulisi sijoittaa hyvin pitkäaikaisesti. Jos tavoitteesi on ansaita rahaa unelmamatkaa varten, voit sijoittaa vain muutaman kuukauden tai muutaman vuoden aikavälillä. Eri aikavälit johtavat täysin erilaisiin kriteereihin. Sijoituksen taloudellinen ulottuvuus on myös tärkeä. Muutamalla tuhannella eurolla unelmamatka on paljon halvempi kuin eläkkeesi turvaaminen, joka monissa tapauksissa voi nousta miljooniin.

Mikä on riskinsietokykyni?

Sinun on kysyttävä itseltäsi, missä määrin voit käsitellä vaihtelua ja tappioita. Sijoittaminen yksittäiseen yritykseen voi olla houkuttelevaa, mutta riskinä on kokonaistappio. Jos sijoitat ETF:ään, vältät kokonaistappion, mutta sinulla on myös pienempi tuottomahdollisuus. Sinun on löydettävä hyvä yhdistelmä sopivia omaisuusluokkia ja opittava jotakin mahdollisista voitoista ja tappioista, jotta et kohtaa yllätyksiä myöhemmin.

Ovatko uudet sijoitusmahdollisuudet vaihtoehto minulle?

Kryptovaluutat ja joukkorahoitus kehittyvät tällä hetkellä erittäin voimakkaasti. Kryptovaluutoissa Bitcoin ja Ethereum nousevat liikkeen johtoon, mutta on satoja muita, joiden kohtalo on epävarma. Tätä sijoitusmuotoa suositellaan vain pitkäaikaiseen sijoitushorisonttiin ja korkeaan riskinsietokykyyn.

Joukkorahoitus on monimuotoisempaa. Sijoituskolmiossa on monia vaihtoehtoja rahan käyttämiseen. Joukkorahoitus tai kollektiivinen rahoitus tarkoittaa, että monet sijoittajat osallistuvat pienillä summilla suureen projektiin. Joukkorahoituksessa on kolme muotoa: osake, velka ja kiinteistöt. Osakesijoituksilla sijoittajat hankkivat osan yrityksestä myydäkseen sen voitolla omistusajan jälkeen. Velkarahoitussijoituksille on ominaista se, että sijoittajat rahoittavat lainan yritykselle tai yksittäiselle lainanottajalle, jolle he saavat korkoa. Kiinteistöjen kohdalla yksi kiinteistösijoittamisen muoto on se, että monet sijoittajat yhdistävät summan niin, että he voivat ostaa vuokra-asunnon, josta maksetaan suhteellinen kuukausivuokratulo.

Erittäin mielenkiintoinen velkajoukkorahoituksen muoto on sijoittaminen P2P-lainoihin. Löydät tämän vaihtoehdon Lendermarketista. Sijoittajat voivat sijoittaa pieniin osuuksiin eri lainatyypeistä, joita myönnetään eri maissa. Tällä hetkellä Lendermarket tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa kiinteistövakuudellisiin yrityslainoihin, henkilökohtaisiin lainoihin ja luottolimiitteihin. Suuri etu on, että yksittäinen sijoittaja voi jo rakentaa hajautetun portfolion suhteellisen pienellä rahasummalla.

Haluanko sijoittaa säännöllisesti?

Rahoitustilanteestasi riippuen voi olla järkevää sijoittaa rahaa säännöllisin välein. Tämä auttaa muodostamaan tottumuksia. Jos sinulla on vakituinen työ ja hyvä palkka, voit automaattisesti sijoittaa osan säästöistäsi joka kuukausi. Voit tehdä tämän ETF-säästöohjelmilla, joita tarjoavat nykyään monet välittäjät. Jos työskentelet freelancerina tai sinulla ei ole säännöllisiä tuloja, voit itse päättää joka kuukausi, haluatko ja kuinka paljon sijoittaa.

Lendermarketissa sinulla on molemmat vaihtoehdot. Voit sijoittaa säännöllisesti ja epäsäännöllisesti. Auto Invest -toimintomme avulla sinun ei tarvitse jatkuvasti etsiä uusia sijoitusmahdollisuuksia. Valitse vain summa – pysyvänä toimeksiantona tai manuaalisesti – ja se sijoitetaan automaattisesti valitsemiesi kriteerien mukaan.

On usein unohdettu, että sijoittamiseen liittyy maksuja. Mitä enemmän sijoitat, sitä enemmän maksuja sinun on maksettava. On tärkeää mainita, että Lendermarketissa emme veloita mitään maksuja sijoituksistasi. Tämä erottelee meidät monista perinteisistä palveluntarjoajista, erityisesti välittäjistä, jotka veloittavat maksun jokaisesta ostosta ja myynnistä.

Kuinka paljon rahaa haluan sijoittaa?

Riippuen siitä, kuinka nopeasti haluat saavuttaa tavoitteesi, sinun on säädettävä sijoitussummaa. Jos olet juuri aloittanut ammatillisen elämäsi, pieni prosentti kuukausisäästöistäsi riittää. Jos haluat lähteä maailmanympärysmatkalle viiden vuoden sisällä ja voit vain säästää 200 euroa joka kuukausi, sijoittaminen on jo etusijalla.

best-way-to-invest-money

Kuinka paljon sinun pitäisi sijoittaa P2P-lainaukseen?

Katsotaanpa sijoituskolmiota ja verrataan sitä P2P-lainaukseen. Tuotto ja likviditeetti ovat korkeat tämän tyyppisessä sijoituksessa, mutta riskin seuranta on tärkeää. Jotkut alustat, kuten Lendermarket, vähentävät riskiä tarjoamalla lainoja eri maista ja lainanantajilta, joilla on erilaisia ehtoja. Tämä mahdollistaa monipuolisen joukkorahoitusportfolion rakentamisen, jossa osan tai kaikkien sijoitetujen varojen menettämisen riski vähenee.

Suosittelemme, että P2P-lainaus täydentää erilaisten omaisuusluokkien portfoliota, eikä ole ainoa sijoitusmuoto. Riippuen sijoittajaprofiilistasi (katso yllä olevat kysymykset), P2P-lainojen tulisi muodostaa enintään 20 % salkustasi. On myös selvää, että P2P-lainat tulevat olemaan tärkeä osa portfoliota. Viimeisimmän Covid-19-kriisin aikana tämä sijoitusmuoto menestyi hyvin arvostettujen toimittajien, kuten Lendermarket, kanssa ja korreloi vain heikosti osakemarkkinoiden kanssa, mikä tasoittaa portfolion volatiliteettia.

Toivomme, että tämä tieto on ollut hyödyllistä ja odotamme innolla, tervetuloa sijoittajaksi. Jos sinulla on kysymyksiä, käy FAQ-sivullamme. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme chatin tai sähköpostin kautta osoitteessa [email protected].

Oletko valmis tulemaan sijoittajaksi?